苏友

发布日期:2021-09-08    浏览次数:

博士副教授硕士生导师

智能科技与语言教育研究中心副主任

国际期刊Journal of Computers in Education助理编辑

研究兴趣

应用语言学、外语教育技术学、语言测试与评价、二语写作

suyou@bupt.edu.cn

本硕博均毕业于北京师范大学,获英语语言文学学士(2006-2010)、外国语言学及应用语言学硕士(2010-2013)、教育学博士(2016-2019)学位。主持教育部人文社科项目1项、校级教改项目3项,参与国家社科基金等省部级以上课题8项。在CALL、ETR&D、《中国外语教育》(现《外语教育研究前沿》)、《现代远程教育研究》等SSCI和CSSCI刊物发表论文多篇。担任Computers & Education、Computer Assisted Language Learning等多个权威期刊的审稿人。2015年荣获北京邮电大学青年教师教学比赛一等奖。作为团队成员,荣获校级教学成果一等奖、北京市教学成果一等奖。

SU You is currently an Associate Professor in the School of Humanities at Beijing University of Posts and Telecommunications. He received his Bachelor Degree in English Language and Literature, Master Degree in Applied Linguistics, and PhD Degree in Educational Technology from Beijing Normal University. His research interests include applied linguistics, technology enhanced language learning, and language testing. He has published more than 10 research articles in SSCI and CSSCI journals includingComputer Assisted Language Learning,Educational Technology Research & DevelopmentInternational Journal of Computer Supported Collaborative Learning, andAustralasian Journal of Educational Technology. His recent research focuses on English language learners’ self and social regulation in computer supported collaborative learning.